Σύγχρονος Ιντιάνα Τζόουνς ψάχνει τον θησαυρό του Αλάριχο

Σε αυτή την περιοχή θα καταγράφουμε δημοσιεύσεις σχετικές με κρυμμένους θησαυρούς στον κόσμο.

Συντονιστές: Συνδιαχειριστές, Υπερσυντονιστές, Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
admin
Administrator
Administrator
Δημοσιεύσεις: 5815
Εγγραφή: 07 Ιαν 2007, 14:48
Τοποθεσία: Ελευσίνα

Σύγχρονος Ιντιάνα Τζόουνς ψάχνει τον θησαυρό του Αλάριχο

Δημοσίευση από admin »

Κυνήγι θυσαυρού αλά Ιντιάνα Τζόουνς φαίνεται ότι έχει ξεκινήσει Ιταλός ερευνητής ο οποίος αναζητά τον θυσαυρό του βασιλιά Αλάριχο, των βησιγότθων. Ο βάνδαλος βασηλιάς λέγεται ότι είναι θαμμένος στην πόλη της Cosenza μαζί με τον θυσαυρό του, που προέκυψε από τους βανδαλισμούς της Ρώμης.

Το 410 οι Βησιγότθοι εισέβαλαν στη Ρώμη. Ο βασιλιάς Αλάριχο υπήρξε ο πρώτος αρχηγός γερμανικού φύλου που κατέκτησε την πόλη.

Τότε η Ρώμη αποτελούσε το επίκεντρο του πλούτου και του πολιτισμού. Μερικοί από τους πλουσιότερους άνδρες του κόσμου, από το Ιράκ, τη Μεσοποταμία και την Αίγυπτο είχαν εγκατασταθεί εκεί μαζί με όλη τους την περιουσία.

Η λεηλασία της Ρώμης από τους Βανδάλους έγινε με αυστηρό προγραμματισμό, χωρίς άσκοπες καταστροφές και βιαιοπραγίες, έπειτα από συμφωνία με τον Πάπα Λέοντα Α'. Η πόλη χωρίστηκε σε τμήματα, και επί δύο εβδομάδες οι Βάνδαλοι πήγαιναν από το ένα στο άλλο αφαιρώντας όλα τα αντικείμενα αξίας.

Η πόλη δεν καταστράφηκε σχεδόν καθόλου από τη λεηλασία.. Ζήτημα είναι αν κάηκαν πέντε ή έξι σπίτια, καθώς οι κατακτητές δεν ήθελαν να ρισκάρουν να καταστρέψουν την πανέμορφη και πλούσια πόλη.

Ο οπλαρχηγός των Βησιγότθων, Αλάριχο, είναι διάσημος για τις λεηλασίες που κατά καιρούς έκανε στην πόλη της Ρώμης, και μάλιστα λέγεται ότι βρίσκεται θαμμένος κάπου στην περιοχή μαζί με όλο του το θησαυρό.

Ο ερευνητής Francesco Sisci ξεκινά ένα κυνήγι θησαυρού για να ανακαλύψει την αμύθητη περιουσία του νεκρού βασιλιά, καθώς εκτιμά πως μαζί του βρίσκονται θαμμένοι περίπου 25 τόνοι χρυσού.
Όπως αναφέρει και ο ίδιος, γνωρίζουν ότι κάπου στη Ρώμη βρίσκεται θαμμένος ένας θησαυρός αμύθητης αξίας. Υπάρχουν απτές ενδείξεις ότι υπάρχουν 25 τόνοι χρυσού, σε μορφή αγαλμάτων, κοσμημάτων κλπ, 125 τόνοι ασήμι, διαμάντια, πολύτιμοι λίθοι, θρησκευτικά κειμήλια κλπ.

Η τοποθεσία του θησαυρού ωστόσο παραμένει άγνωστη. Ακόμα και μετά από τόσα χρόνια αναζήτησης, οι ερευνητές δεν έχουν καταφέρει να ανακαλύψουν την ακριβή του τοποθεσία.

Μάλιστα, πολλοί είναι εκείνοι που εκτιμούν πως ακόμα κι βρεθεί ο τάφος του βασιλιά, υπάρχει περίπτωση να μην βρεθεί ο θησαυρός, καθώς οι Βησιγότθοι ίσως επέλεξαν διαφορετική και καλύτερη τοποθεσία.

Ο επικεφαλής της έρευνας ωστόσο αποκλείει ένα τέτοιο ενδεχόμενο, καθώς, σύμφωνα με τις παραδόσεις των Βησιγότθων, το 25% του συνόλου του θησαυρού ανήκει δικαιωματικά στον βασιλιά, και εξακολουθεί να παραμένει μαζί του και μετά τον θάνατό του. Πράγμα το οποίο σημαίνει πως ακόμα κι αν βρεθεί ο τάφος του βασιλιά και δεν υπάρχει μέσα όλος ο θησαυρός, θα βρεθεί έστω το 25%. Κι αυτό, όπως επισημαίνει, είναι ένα ιδιαίτερα σεβαστό ποσό.

Μπορεί μέχρι στιγμής οι έρευνες να μην έχουν αποδώσει καρπούς, ωστόσο η τεχνολογία της εποχής παίζει καίριο ρόλο στις έρευνες. «Ίσως είναι η καλύτερη ευκαιρία εδώ και αιώνες που είχαμε για να βρούμε το θησαυρό.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πέντε πιθανά σημεία όπου εκτιμάται πως βρίσκεται ο πλούσιος τάφος. Οι ερευνητές θα τοποθετήσουν πομπούς στο έδαφος και ευελπιστούν πως μετά από αιώνες αναζήτησης, θα καταφέρουν να φέρουν στο φως αυτό το μυθικό θησαυρό.

Πηγή: sofokleousin.gr, 07.11.2015
Γιάννης Μπαϊμπάκης (SV1PIZ)
Απάντηση

Επιστροφή στο “Κρυμμένοι θησαυροί στον κόσμο”