Παραλίγο τραγωδία με παλιά νάρκη στη Νάουσα

Σε αυτή την περιοχή θα καταγράφουμε δημοσιεύσεις σχετικές με το πεδίο ενδιαφέροντος μας, που δεν υπάγονται σε κάποια από τις υπάρχουσες κατηγορίες.

Συντονιστές: Συνδιαχειριστές, Υπερσυντονιστές, Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Κυριάκος
Δημοσιεύσεις: 2118
Εγγραφή: 19 Μαρ 2007, 20:18

Παραλίγο τραγωδία με παλιά νάρκη στη Νάουσα

Δημοσίευση από Κυριάκος »

Μια παλιά αντιαρματική νάρκη του δευτέρου Παγκόσμιου Πολέμου βρέθηκε από συνεργείο στα παλιά βαφεία της βιομηχανίας «Βέτλανς» που έκλεισε πριν χρόνια λόγω της κρίσης το πρωί της Τρίτης στη Νάουσα. Ευτυχώς τόσο το σκαπτικό μηχάνημα όσο και ο εργάτης που μετέφερε με τα χέρια(!) τη νάρκη, δίχως να συνειδητοποιήσει στην αρχή περί τίνος επρόκειτο δεν την ενεργοποίησαν και δεν είχαμε ένα ολέθριο αποτέλεσμα.

Συνεργείο της αναδόχου εταιρίας «Εργοδομή» με σκαπτικό μηχάνημα διαμόρφωνε το χώρο των παλιών βαφείων όταν ο οδηγός συνειδητοποίησε πως ελάχιστα εκατοστά από εκεί που έσκαβε βρίσκεται ένα στρόγγυλο μεταλλικό αντικείμενο.

Στη συνέχεια, ένας άλλος εργάτης χωρίς να ξέρει για τι πρόκειται, έπιασε το μεταλλικό αντικείμενο, μην γνωρίζοντας πως πρόκειται για νάρκη και να το μεταφέρει με γυμνά χέρια. Όταν συνειδητοποίησαν οι εργάτες πως επρόκειτο για νάρκη, ειδοποιήθηκε τόσο η Αστυνομία όσο και η Πυροσβεστική Νάουσας.

Ο χώρος γύρω από τη γέφυρα του Νοσοκομείου αποκλείστηκε και ειδοποιήθηκε ο Στρατός. Ειδικό συνεργείο του στρατού με πυροτεχνουργούς εξουδετέρωσε τη νάρκη και τη μετέφεραν σε ασφαλές μέρος.

πηγή:
http://www.defencenet.gr/defence/index. ... &Itemid=47
Ο,τι ουκ έστιν ο πόλεμος και η πάλη προς αίμα και σάρκα αλλά προς τις σκοτεινές δυνάμεις (δαίμονες) του αιώνος τούτου...
kwstasT
Δημοσιεύσεις: 771
Εγγραφή: 28 Οκτ 2009, 19:00
Τοποθεσία: ΤΡΙΚΑΛΑ

Re: Παραλίγο τραγωδία με παλιά νάρκη στη Νάουσα

Δημοσίευση από kwstasT »

Ας ανάψει μια λαμπάδα στον 'Αγιο Δημήτριο που τον φύλαξε σήμερα.Δυστυχώς υπάρχουν από τότε πάρα πολλά τέτοια 'αδέσποτα''.Ας μη σταθούμε Κυριάκο στις κάθε λογής σφαίρες,ακόμα σκοτώνουν αν δεν έχουν πάρει υγρασία,που βρίσκονται συχνά πυκνά,αλλά κυρίως στις νάρκες και στα βλήματα και κυριώτερα στις χειρομομβίδες που είναι ύπουλες.Και βρίσκονται παντού.Σε χατήλια παλιών πέτρινων σπιτιών,μέσα σε ζνάρια και μέσα σε κουφάλες.Εφιστώ τη προσοχή γιατί όπου ''χτυπάει'' ο δίσκος δεν είναι απαραίτητα σιδερένιο κιβώτιο ή χρυσός που πολλά σκούζουν γιατί έχει την ίδια αγωγιμότητα με τη σκουριά πχ,μπορεί να είναι κάποια χειρομομβίδα.Γράφω από προσωπικές εμπειρίες γιατί και έχουν σκοτωθεί πρώτα ξαδέρφια μου από χειρομομβίδα που ήταν ''κρυμμένη'' σε παλιό σπίτι και πιτσιρικάς στο χωριό έβαλα το χέρι μου μέσα σε ένα κιβώτιο που ήταν στα χατήλια από ένα παλιόσπιτο...η περιέργεια...Έβγαλα και κρατούσα στα χέρια μια χειρομομβίδα τύπου 'μίλς' απ΄ οτι κατάλαβα πολύ μετέπειτα που γνώριζα κάποια πράγματα.Τελευταίο παράδειγμα,πριν μερικά χρόνια καθώς ανακαινίζαν ένα εκκλησάκι εδώ στο χωριό και γκρέμιζαν το τοίχο βρήκαν μια χειρομομβίδα χτισμένη μπορώ να πω.Και η ανευθυνότητα που υπάρχει ,αντί να ειδοποιήσουν τις αρμόδιες αρχές κάποιος τη πέταξε σε ένα γκρεμό.Και το καλό είναι ότι διαδώσαν ότι η βίδα που υπάρχει από κάτω ήταν στραβοβιδωμένη και μέσα είχε λίρες.Ακόμα κάποιοι τη ψάχνουν....
Απάντηση

Επιστροφή στο “Διάφορα της επικαιρότητας”