panasss έγραψε: ↑10 Ιαν 2018, 14:22
wolf 57 έγραψε: ↑10 Ιαν 2018, 00:36
Οι περισσότεροι όμως εδώ μέσα(από όσο έχω διαβάσει)θεωρούν ότι τα κολαούζα αφορούν αντάρτικες αποκρύψεις...
Τα κολαούζα είναι δυο ειδών τα χρηματικά (ασφαλιστικές δικλείδες) και τα σταλτικά
Όλα ακολουθούν κάποιο πρωτόκολλο εθιμοτυπικό
Κολαούζα,σε Τούρκικες δουλειές,πιστεύω ότι υπήρξαν ....
Άλλωστε,όπως είπε και ο apatsi,η ίδια η λέξη(καλαούζο)παραπέμπει από μόνη της σε κάτι Τούρκικο.
Κολαούζος στην τουρκική γλώσσα(kılavuz) σημαίνει :<<αυτός που προπορεύεται και δείχνει το δρόμο προς έναν τόπο, ο οδηγός σε πορεία>>
Τώρα... αν και κατά πόσο αληθεύει,το αν έγινε ή όχι,από τους αντάρτες χρήση κολαούζου σε χρηματικές αποκρύψεις και δεν είναι ένας ακόμη μύθος,από τους πολλούς που έχουν κυκλοφορήσει,είναι θέμα που σηκώνεις αρκετή συζήτηση.Δεν γνωρίζω το πότε αλλά ούτε από ποιον πρωτοκυκλοφορήθηκε αυτό το σκεπτικό της υπάρξεως κολούζων σε αντάρτικες χρηματικές αποκρύψεις.Πάντως όποιος και αν το έκανε,αν δεν ήταν ακόμη ένας από τους πολλούς μυθοπλάστες που κυκλοφορούν,τότε σίγουρα κάποιο πονηρό σκοπό θα εξυπηρετούσε.
Κρυμμένα επιμελώς κάποια κατευθυντήρια αντικείμενα που σκοπό είχαν να οδηγήσουν σε αμπριά ή αποθήκες οπλισμού,τροφίμων κτλ σαφώς και υπήρξαν.
Υγ 1: Αν δεν έχετε σκοπό να ανακαλύψετε πολεμικό υλικό κτλ σε αμπριά ή αποθήκες και ψάχνετε να βρείτε λίρες τότε,αν προσπαθείτε να βγάλετε άκρη με σημάδια-κολαούζα-πασσάλους κτλ,τσάμπα τον χρόνο σας χαλάτε.
Αυτή είναι η άποψη μου.Αν κάποιοι δεν την αποδέχεστε ή σας ξενίζει ή γενικά σας χαλάει το όνειρο τότε κάντε πως δεν τη διαβάσατε ποτέ και συνεχίστε να πιστεύετε αυτά που πιστεύατε.
Υγ2 : Τα άνω γραφόμενα μου δεν απαντούν αποκλειστικά και μόνο στον panasss αλλά σε όλους όσους ασχολούνται με το αντικείμενο.Επίσης δεν έχουν κανένα σκοπό άγονης αντιπαράθεσης παρά μόνο την καταγραφή μιας διαφορετικής άποψης.